Покращуємо інтер’єр дачі

By: Євген

intdach0

Дача не є основним житлом, але все ж, майже у всіх є бажання, щоб вона була комфортною та затишною. Нерідко бюджет на ремонт є обмеженим, тоді можна перетворити інтер’єр за допомогою доступних декораторських заходів.

Дивіться відео ідеї меблів з дерев’яних піддонів своїми руками

Позбавтесь від зайвого

Спочатку слід звільнити простір. Це особливо актуально для дач, куди нерідко вивозять весь непотріб, який несила вже терпіти у міський квартирі. Але дача, це не сарай, а повноцінне житло, в якому має бути місце для вільного пересування, ігор та комфортного дозвілля.

Ті речі, які ви все ж вирішили залишити, перекладіть у коробки, ящики, та покладіть туди, де вони не будуть вам заважати – у шафу або комору.

Пофарбуйте стіни

Тиньк, дерево, вагонка – будь-які поверхні можна перетворити та оновити за допомогою фарби. Ви здивуєтесь, як перевтілиться інтер’єр, коли стіни замість жовтуватої барвистості засяють білим або світло-блакитним. Не бійтеся експериментувати, найкращі ідеї та колірні сполучення прийдуть у процесі роботи.

intdach1

Дайте друге життя меблям

Не треба купляти нові меблі, слід просто дати друге життя речам, які у вас вже є. Старі дерев’яні столи та стільці можна пофарбувати та декорувати в стилі Шебі-Шик (з зістареною та потертою поверхнею), замініть оббиття на потертому дивані та кріслі. Щоб не витрачати багато грошей, просто зшийте чохли з тканини, які легко чистити, мити або прати. Старовинна скриня або ящик буде чудовою заміною журнальному столику – тут все у ваших руках.

intdach2

Розвішайте фіранки

Текстиль на вікнах одну мить перетворить нудний інтер’єр дачі. Якщо у вас є красивий краєвид на сад, можна заспокоїтись і на напівпрозорому тюлі. Якщо кімната виходить на господарську частину вашої ділянки, можна обрати щільні римські та струменясті штори з ненав’язливим орнаментом. Від дерев’яних жалюзі краще відмовитись – на них постійно буде осідати пил.

Постеліть килими

Якщо підлога на дачі поступається паркетам у палаці лорда Бекінгема, недоліки можна замаскувати за допомогою килимів. Яскраві плетені доріжки або круглі килими будуть чудовим доповненням інтер’єру. В спальні особливо приємно встати вранці не на холодну підлогу, а м’який затишний килимок.

intdach3

Змініть білизну

Не є проблемою оживити обстановку спальні недорого та й швидко. Постеліть нову білизну – обирайте натуральні тканини на яких приємно спати. Плед, яким вкривають ліжко на дачі, також можна оновити, обравши модель, що по стилю буде в одній тональності зі шторами та іншим текстилем у кімнаті.

Змініть світильники

Дуже багато залежить від освітлення. При тьмяній лампочці навій свіжий ремонт буде здаватися невдалим. Слід продумати достатнє освітлення, використовувати вбудовані споти (точкові світильники), люстри, настільні лампи та торшери. За допомогою різних сценаріїв освітлення можна створити потрібну атмосферу у будь-кому приміщенні.

intdach3_1

Декор на стіни

Щоб оживити інтер’єр дачі за допомогою декору на стінах, не обов’язково купляти дорогі картини професійних художників. Тут пасують малюнки та гравюри, що привезені з відпустки, вишиті картини. Для фото з подорожей в однакових рамках також можна знайти місце на стіні у вітальні.

intdach4

Подушки та пледи

Жоден інтер’єр не може обійтися без декоративних подушок та м’яких затишних пледів. Прохолодними вечорами на дачі вони точно не будуть зайвими. Щоб оживити обстановку в кімнаті краще обрати яскраві тканини з цікавими принтами – вони стануть акцентами, що доповнять інтер’єр дачі.

intdach5

Аксесуари

Ще один важливий штрих – аксесуари. Плетені кошики та декоративні коробочки, красиві свічники та лампи, вази та сувеніри – вони зроблять дачний інтер’єр цікавим та індивідуальним.