Домашня шведська стінка

By: Євген

shved0

Всім дітям подобається лазити по драбинах та деревах, гойдатися на гойдалці та з’їжджати з гори, тож треба допомогти їм у цьому природному бажанні та зробити хатній спортивний комплекс, основою якого буде шведська стінка.

Варто вийти лише з дітьми гуляти на вулицю, як вони одразу починають тягнути тебе до дитячих майданчиків з різним гральним та спортивним знаряддям, та й на дачі важко знайти дерево, на якому б вони не встигли побувати. Тож, не слід гаяти часу, потрібно зробити маленький спортзал й у себе вдома. Це може бути справжній спорткомплекс – шведська стінка, гойдалка, канат для лазіння, кільця для підтягування та перевертання та ще й перекладина.

shved1

. . . . . .

Основним елементом фізкультурного комплексу є вертикальна драбина-трап, стояки якої робляться з соснового брусу перетином 40х70 мм. У якості поперечок використані держаки від лопат або іншого сільськогосподарського реманенту Ø30 мм. Для них в стояках слід перовим свердлом просвердлити глухі отвори теж діаметром у тридцять міліметрів. Поперечини, після того, як їх вставлять у стояки, закріпляють із зовнішнього боку драбини саморізами.

Дивіться відео ідеї сухого струмка

Увінчується шведська стінка горизонтальною консоллю, розташованою під стелею, на якій підвішуються всі гімнастичні елементи. Консоль складається з тих же елементів та матеріалів, що і драбина, а з’єднання на кутах підсилені дерев’яними елементами, що кріплять на саморізах. Ті кінці брусів консолі, що виходять у бік стінки на сто міліметрів за габарити драбини прикріпляються до стіни кімнати сталевими кутками, в яких просвердлені отвори під дюбеля. Опорами для драбини є гвинтові регульовані опори для меблів, які у змонтованому вигляді затискають спортивне знаряддя між стелею та підлогою кімнати. Ці підп’ятники вставляють у глухі отвори на ребрах, які свердлять у стояках перовим свердлом Ø28 мм.

. . . . . . . .

Для монтажу фізкультурного комплексу прийдеться зробити в стіні лише отвори під дюбелі для закріплення консолі, бо гвинтові опори дають можливість надійно закріпити шведську стінку так, що вона має запас міцності навіть при спортивних вправах дорослої людини. Так що і батьки зможуть з її допомогою робити ранкову зарядку.