Знахідки для маленької кухні

By: Євген

maku0

Маленька кухня є стимулом для великого натхнення та фантазії. Стиснені умови не стільки надихають, скільки спонукають до винаходів. В результаті з’являється цілий арсенал ідей, народжених у боротьбі за квадратні метри.

Дивіться відео ідеї меблів з дерев’яних піддонів своїми руками

maku1

Якою б маленькою кухня не була, а обідній стіл має там бути. Але яким він буде? Найбільш компактний варіант – висувний. Щоб зона, призначена для обіду була достатньо великою, його, можливо, прийдеться робити ще й складаним.

maku2

Дуже зручне рішення – стіл, який у вільний від обіду час є додатковою робочою поверхнею. У цьому варіанті він може пересуватися по напрямній вздовж кухонного гарнітуру. Ще одна корисна знахідка – стільці. Вони повністю ховаються під стільницею та не заважають під час приготування страв.

maku3

Може так статися, що у боротьбі за простір прийдеться жертвувати не лише габаритами цього предмету меблів, але й його формою, яка може бути трикутною або напівкруглою. Для одного двох людей цього може цілком вистачити.

Є такий різновид – меблі-матрьошки, які дозволяють економити простір, не втрачаючи комфорту. Ховати під стіл можна не лише аскетичні табурети, але й досить затишні крісла.

maku4_

Ще один непоганий варіант економії місця – використання складаних меблів. У випадку зі столами, це не завжди зручно, адже одразу зникають гостинні вазончики з цукерками або з фруктами!. Але є ідеальне рішення – складані стільці.

У пошуках місця не можна забувати і про підвіконня. Його теж можна залучити для вирішення проблеми площі. Навряд чи можна розташувати там мийку або раковину, це лише відбере зайві сантиметри. Але набагато вигідніше зробити з підвіконня робочу зону або продовження обідньої.

maku5_

Техніка для маленьких кухонь – не завжди лише плита та холодильних. Багатьом хазяйкам подобається посудомийна машина, знайдеться місце і для неї. Наприклад, деякф виробники пропонують тріо – плита, духовка та посудомийка.

maku6_

Для маленьких кухонь рекомендують використовувати вбудовану техніку. Вона не програє по габаритах звичайній, але розміщується компактніше. Холодильна камера може знаходитися окремо від морозилки, а духовка не обов’язково має бути розташована під варильною панеллю.